Er Sørlandet fortsatt Bibelbeltet?

1. 07.10.2019 19:00 til 21:00.
    07 oktober mandag
    Plass Mandal bibliotek 2. etasje - Scenen

Arrangør: Human-Etisk forbund

Sørlandet og Vestlandet har lenge vært kjent som et «bibelbelte» – såkalt fordi landsdelene har huset spesielt mange og aktive kristne. Men Norge blir stadig mer sekulært og mangfoldig, og andelen kristne nordmenn synker. Passer beskrivelsen «bibelbelte» fortsatt på Sørlandet? Hva kjennetegner tro og livssyn i sør? Disse spørsmålene er utgangspunkt for samtale på Biblioteket buen mandag 7. oktober.

Forsker Tore Witsø Rafoss vil holde en kort innledning hvor han presenterer helt nye funn om tro og livssyn i Norge og på Sørlandet. Rafoss er oppvokst i Mandal, er utdannet sosiolog og jobber nå som forsker ved KIFO, Institutt for kirke-, religions- og livssynsforskning.

Vi inviterer representanter for Den norske kirke og Human-Etisk Forbund til samtale.

1. 07.10.2019 19:00 til 21:00.
    07 oktober mandag
    Plass Mandal bibliotek 2. etasje - Scenen