Er Sørlandet fortsatt Bibelbeltet?

Arrangementet har allerede vært

07 oktober mandag 2019
07.10.2019 til 07.10.2019.
Plass Mandal bibliotek

Arrangør: Human-Etisk forbund

Sørlandet og Vestlandet har lenge vært kjent som et «bibelbelte» – såkalt fordi landsdelene har huset spesielt mange og aktive kristne. Men Norge blir stadig mer sekulært og mangfoldig, og andelen kristne nordmenn synker. Passer beskrivelsen «bibelbelte» fortsatt på Sørlandet? Hva kjennetegner tro og livssyn i sør? Disse spørsmålene er utgangspunkt for samtale på Biblioteket buen mandag 7. oktober.

Forsker Tore Witsø Rafoss vil holde en kort innledning hvor han presenterer helt nye funn om tro og livssyn i Norge og på Sørlandet. Rafoss er oppvokst i Mandal, er utdannet sosiolog og jobber nå som forsker ved KIFO, Institutt for kirke-, religions- og livssynsforskning.

Etter innledningen til Rafoss blir det samtale. Fra den norske kirke kommer sogneprest i Holum Bjørnar Johnsen Øybekk, og fra Human-Etisk forbund stiller organisasjonsrådgiver Kristian Røssaak.