Lindesnes kodeklubbs vinterferieaktivitet

1. 20.02.2020 10:00 til 14:00.
    20 februar torsdag
    Plass Lindesnes bibliotek - Mandal 2. etasje - Scenen

Ansvarlig arrangør: Kodeklubben Lindesnes

Vi legger opp til stasjoner med følgende aktiviteter:

- BitBot XL

Her bruker vi kode for å hjelpe en liten robot gjennom en hinderløype. Passer for barn fra 7 år.

- Micro:bit prosjekt

Her blir det mulig å prøve forskjellige kode-oppgaver som tar i bruk sensorer og LED-lys på en liten datamaskin. Passer for barn fra 7 år.

- Lego Mindstorm

Dette er et større prosjekt. Her må vi først bygge en LEGO robot. Når den er ferdig kan vi programmere den til å bevege seg og plukke opp gjenstander. Dette er et mer avansert prosjekt, og passer ikke for barn under 10 år.

Om Kodeklubben

Kodeklubben er et fritidstilbud der barn og ungdommer leker og lærer med programmering.

Ideen er enkel: Frivillige med enkel IT-kunnskap lærer barn å programmere i eller etter skoletid. Vi har ferdige oppgavesett i flere programmeringsspråk som du kan laste ned gratis, og vi har mange tips for hvordan man kan starte en kodeklubb, hva man kan gjøre der og hvor man kan arrangere en.

Kodeklubben Lindesnes er en kodeklubb i støpeskjeen. Vi vil prøve å starte opp med faste kodedager i løpet av 2020, og har fått støtte av Sparebanken Sør og Tekna til å kjøpe inn litt utstyr. I løpet av denne dagen vil barna få mulighet til å prøve ut forskjellige aktiviteter. Det er fint hvis voksne er med og utforsker sammen med barna.

Er du voksen og har lyst til å engasjere deg i kodeklubben? Ta kontakt med oss.

1. 20.02.2020 10:00 til 14:00.
    20 februar torsdag
    Plass Lindesnes bibliotek - Mandal 2. etasje - Scenen