Verdier i Anne-Cath. Vestlys liv og forfatterskap

1. 18.04.2020 13:00 til 14:30.
    18 april lørdag
    Plass Lindesnes bibliotek - Mandal Ansvarlig arrangør: Universitetet i Agder

Ansvarlig arrangør: Universitet i Agder

v/ Agnes-Margrethe Bjorvand, universitetslektor ved Universitetet i Agder

I 2020 er det hundre år siden Anne-Cath. Vestly ble født. Gjennom mer enn femti år skrev hun for barn om det som til enhver tid opptok henne i samfunnet, og hun skrev og fortalte på en slik måte at barn kunne forstå og kjenne seg igjen. I dette foredraget vil barnelitteraturforsker Agnes-Margrethe Bjorvand se nærmere på selve fundamentet for hele Anne-Cath. Vestlys forfatterskap, nemlig hennes verdier. Foredraget inneholder mange eksempler både fra Vestlys liv og forfatterskap.

Om foredragsholderen:

Agnes-Margrethe Bjorvand
er universitetslektor og barnebokforsker ved Universitetet i Agder, kursholder, oversetter og forfatter.

Bjorvand er cand.philol. fra Universitetet i Oslo og har vært ansatt ved Institutt for nordisk og mediefag, Universitetet i Agder, siden 1997. Der er hun fagansvarlig for norsk i barnehagelærerutdanningene og underviser blant annet i barnelitteratur og litteraturformidling. Bjorvand er redaktør og medforfatter av flere bøker om barne- og ungdomslitteratur, og hun har skrevet en rekke vitenskapelige og populærvitenskapelige artikler. Bjorvands spesialområder er bildebøker, litteraturformidling og forfatterskapene til Astrid Lindgren og Anne-Cath. Vestly. Bjorvand er også oversetter av både sakprosa og skjønnlitteratur, og hun er en etterspurt foredrags- og kursholder.

1. 18.04.2020 13:00 til 14:30.
    18 april lørdag
    Plass Lindesnes bibliotek - Mandal Ansvarlig arrangør: Universitetet i Agder